Στην περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ακινήτων της στοχεύει η Trastor ΑΕΕΑΠ (Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) και σε αυτό θα συμβάλει η αύξηση κεφαλαίου (ΑΜΚ) που έχει δρομολογηθεί, έως του ποσού των 75 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΕΑΠ, Τάσο Καζίνο, στο τέλος του 2024 η αξία των ακινήτων της εταιρίας θα φτάσει τα 550 εκατ., από 440 εκατ. ευρώ σήμερα (420 εκατ. με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία 6μήνου).
Όπως είπε χθες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, που ενέκρινε την ΑΜΚ με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, τα 75 εκατ. συν τις διαθέσιμες γραμμές χρηματοδότησης θα διατεθούν για την εξαγορά γραφείων και αποθηκών (logistics), για ανακαινίσεις υφιστάμενων ακινήτων, καθώς και για την ανάπτυξη ενός νέου γραφειακού συγκροτήματος για το οποίο έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές εργασίες.
Θα κατασκευαστούν 5 χιλ. τ.μ. (ανωδομή) σύγχρονων γραφειακών χώρων, συνολική επένδυση 18 εκατ., με την κατασκευή να στοιχίζει περί τα 15 εκατ. ευρώ, σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων ιδιοκτησία της ΑΕΕΑΠ, στο Μαρούσι, Χειμάρρας 9 και Αμαρουσίου.
Στο περιθώριο της συνέλευσης συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της διασποράς της μετοχής (free float). Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα Πειραιώς, έπειτα από την αποχώρηση της Varde, κατέχει το 97,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Trastor.

Πηγή: Ναυτεμπορική