Φόρα έχει πάρει το οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη με την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων να σκαρφαλώνει σε επίπεδα- ρεκόρ τον Ιούλιο, καθώς ανακάμπτει η επιχειρηματική δραστηριότητα μετά το τέλος των lockdowns.
Οι βιομηχανίες στην περιοχή των 19 χωρών λειτουργούν με πλήρως, ενισχυμένα από την ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και την καταναλωτική δραστηριότητα που εστιάζει στα ταξίδια και τις υπηρεσίες που δεν ήταν διαθέσιμα κατά τη διάρκεια μεγάλων χρονικών διαστημάτων της πανδημίας.
Ο μηνιαίος δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις 119 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή του δείκτη το 1985, έναντι των 117,9 μονάδων τον Ιούνιο.
Στη βιομηχανία, η αυξανόμενη ζήτηση ανέβασε τη διάθεση μεταξύ των στελεχών, αν και συμπιέζει επίσης την παραγωγή και προκαλεί συμφόρηση. Η εμπιστοσύνη των υπηρεσιών έδειξε την καλύτερη ανάγνωση από το 2007.
Η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007.
Στο μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόσφατα αναθεώρησε προς τα πάνω τις οικονομικές του προβλέψεις για την ευρωζώνη για το τρέχον και το επόμενο έτος, προβλέποντας δυναμική ανάπτυξη για τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες του μπλοκ τους επόμενους μήνες.


Πηγή: Ναυτεμπορική