Το βράδυ της επόµενης Τρίτης 14 Μαΐου 2024 αναµένονται οι ανακοινώσεις για την παγκόσµια αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI της τριµηνιαίας αναθεώρησης.
Στον δείκτη MSCI Greece Standard Index το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στη µετοχή των ΕΛΠΕ, καθώς φαίνεται να καλύπτει το όριο της συνολικής κεφαλαιοποίησης, ωστόσο απέχει πολύ από το όριο της σταθµισµένης κεφαλαιοποίησης.
Οι ενδεχόµενες αλλαγές θα εφαρµοστούν την 3η Ιουνίου 2024, µε τους επενδυτές να λαµβάνουν τις θέσεις τους µία µέρα νωρίτερα. Οι αναθεωρήσεις των δεικτών MSCI έχουν γίνει τριµηνιαίες και αναδιαρθρώνονται οι δείκτες εξ ολοκλήρου, όπως ήταν οι παλαιές εξαµηνιαίες.
Σύµφωνα µε τα στοιχεία του οίκου MSCI, τον Φεβρουάριο του 2024 το εύρος της συνολικής κεφαλαιοποίησης που θα έπρεπε να έχει µια εταιρεία για την εισαγωγή της στον δείκτη Standard Index (για τις αναδυόµενες αγορές) κυµαινόταν µεταξύ 2,42 δισ. δολ. και 5,56 δισ. δολ., ενώ το Νοέµβριο του 2023 το αντίστοιχο εύρος της κεφαλαιοποίησης ήταν 2,18 δισ. δολ. έως 5,01 δισ. δολ.

Πηγή: Ναυτεμπορική