Σε 21,27 δισ. ευρώ ανήλθαν οι τουριστικές εισπράξεις το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2024, σχεδόν ένα δισ. πάνω σε σύγκριση με τα 20,27 δισ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού 11μηνου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι τουριστικές εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 4,9% στο 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου καθώς η τουριστική κίνηση στο διάστημα αυτό αυξήθηκε κατά 9,7%.
Τον Νοέμβριο του 2024, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις πλησίασαν τα 618 εκατ. ευρώ, έναντι 427 εκατ. πέρσι.
Ωστόσο, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2024, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 510,9 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023 και διαμορφώθηκε σε 11,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ΤτΕ, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2024, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε αύξηση σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2023, λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών και, σε μικρότερο βαθμό, του ισοζυγίου πρωτογενών εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση κυρίως του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων, αλλά και του ισοζυγίου υπηρεσιών.
Πηγή: Ναυτεμπορική